Koostisained
500 g jahu, lisaks pisut ka taina sõtkumiseks
1 tl soola
2 tl kuivpärmi
2 tl suhkrut
300 ml sooja vett
panni määrimiseks üli
Täidis:
3 tl pestot
3 sl ketšupit
2 sl oliivõli
2 tomatit
soola ja pipart
150 g Cheddari juustu
Mida teha
- Määri küpsetuspann vähese õliga
- Pane jahu, sool, pärm ja suhkur suurde kaussi.
- Mõõda valmis vesi - see peaks olema soe, mitte kuum, sest muidu pärmiseened hävivad.
- Lisa vesi järk-järgult puulusikaga segades jahu hulka, seejärel vormi tainas kätega palliks.
- Raputa töölauale pisut jahu ning pane sinna tainas. Sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja sitke.
- Rulli tainas umbes 40 x 25 cm suuruse ristküliku kujuliseks.
- Täidise jaoks sega väikeses kausis pesto, ketšup ja õli, seejärel määri see tainale.
- Lõika tomatid väikesteks tükkideks ja puista tainale. Maitsesta soola ja pipraga.
- Riivi juust ja puista samuti tainale.
- Rulli tainas kokku ja lõika see 12 paksuks viiluks
- Aseta viilud külg külje kõrval pannile, lõikepind ülevalpool. Kui spiraal on lõikamisel kinni jäänud, siis ava see noaotsaga. Määri toidukile vähese õliga ja aseta see juustuspiraalidele, õline pool all.
- Jäta juustuspiraalid 45-60 minutiks sooja kohta kerkima.
- Vahepeal kuumuta ahi 200 C-ni
- Eemalda toidukilest juustuspiraalid. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni saiad on hästi kerkinud, kuldpruunid ning sõrmega kergelt peale koputades tunduvad seest õõnsad. Jäta pannile jahtuma. Serveeri soojalt või külmalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar