reede, 27. september 2013

...olid juustuspiraalid juba ahjus!

 Juustuspiraalid pesto ja tomatiga

Koostisained
500 g jahu, lisaks pisut ka taina sõtkumiseks
1 tl soola
2 tl kuivpärmi
2 tl suhkrut
300 ml sooja vett
panni määrimiseks üli

Täidis:
3 tl pestot
3 sl ketšupit
2 sl oliivõli
2 tomatit
soola ja pipart
150 g Cheddari juustu

Mida teha
  •  Määri küpsetuspann vähese õliga
  • Pane jahu, sool, pärm ja suhkur suurde kaussi.
  • Mõõda valmis vesi - see peaks olema soe, mitte kuum, sest muidu pärmiseened hävivad.
  • Lisa vesi järk-järgult puulusikaga segades jahu hulka, seejärel vormi tainas kätega palliks.
  • Raputa töölauale pisut jahu ning pane sinna tainas. Sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja sitke.
  • Rulli tainas umbes 40 x 25 cm suuruse ristküliku kujuliseks. 
  • Täidise jaoks sega väikeses kausis pesto, ketšup ja õli, seejärel määri see tainale.
  • Lõika tomatid väikesteks tükkideks ja puista tainale. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Riivi juust ja puista samuti tainale.
  • Rulli tainas kokku ja lõika see 12 paksuks viiluks
  • Aseta viilud külg külje kõrval pannile, lõikepind ülevalpool. Kui spiraal on lõikamisel kinni jäänud, siis ava see noaotsaga. Määri toidukile vähese õliga ja aseta see juustuspiraalidele, õline pool all.
  • Jäta juustuspiraalid 45-60 minutiks sooja kohta kerkima.
  • Vahepeal kuumuta ahi 200 C-ni
  •  Eemalda toidukilest juustuspiraalid. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni saiad on hästi kerkinud, kuldpruunid ning sõrmega kergelt peale koputades tunduvad seest õõnsad. Jäta pannile jahtuma. Serveeri soojalt või külmalt.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar